Naptárilag már az őszben járunk, így az ÖAMTC és az ADAC közreadták az idei téligumi-teszteredményeiket. Tizenöt garnitúra személyautó (205/55 R16) és tizenhárom garnitúra SUV (235/55 R17) abroncsot vizsgáltak. Az ADAC és az ÖAMTC szakemberei felhívják a figyelmet arra, hogy mivel a gyártók időnként a folyamatos termelés során is módosítanak az abroncsokon (jellemzően a gumikeveréken), a vásárlásnál oda kell figyelni arra, hogy egy időben (DOT-szám) készült abroncsok alkossák a garnitúrát.

A kompakt autók legnépszerűbb méretében a Bridgestone Blizzak LM005-ös lett a legjobb, amely száraz és nedves aszfalton nyújt meggyőző teljesítményt. Azonban ennek volt a legmagasabb kopása is, úgyhogy aki hosszú távra tervez, annak a Michelin Alpin 6-os a megfelelő, száraz úton egy kicsit gyengébb, de a számolt élettartama 43 000 km. A személyautó-abroncsok közül két garnitúra bukott meg a próbák alapján, a King Meiler Winter Tact WT81 újrafutózott és a Tristar Snowpower HP, ezek különösen nedves körülmények között teljesítenek rosszul.

A szabadidő-autók és nagy méretű egyterűek abroncsai közül egyedül a Michelin Pilot Alpin szerzett jó minősítést, száraz aszfalton jó az irányíthatósága, kellő tartalékot biztosít, nedves úton egész jó leszámítva a kanyarban vizsgált vízre felúszást – ennél a vizsgálatnál az utolsók között szerepel. Havon a legjobb, jégen, zajkibocsájtásnál és fogyasztás tekintetében a középmezőnyben végez. Ezeknél az abroncsoknál a Semperit Speed-Grip 3 SUV végez a táblázat alján kielégítő eredménnyel, mivel száraz aszfalton gyengélkedik, és nedves és havas úton is csak kielégítő a teljesítménye.