Hirdetés – Az autózár nyitás a valóságban sokkal bonyolultabb, mint azt a legtöbben gondolnák. Rengeteg álhír kering azzal kapcsolatban az interneten, hogy milyen módon lehet a legegyszerűbben, kinyitni egy autózárat. Viszont, mint tudjuk, nem szabad mindent elhinni.

Minden autó esetében lehetséges a zárnyitás?

Ha érdekel, hogy miként lehet kulcs nélkül kinyitni egy autót, akkor kattints ide! Néhány perc leforgása alatt, nagyjából az átlagos autók 99%-a, a megfelelő tudás és eszközök birtokában kulcs nélkül kinyitható. Azt is érdemes hozzátenni, hogy egy megbízható szakember mindezt úgy képes kivitelezni, hogy közben nem tesz kárt az járműben az ajtónyitás során. Még egy modern elektromos, központi zár sem veheti fel a versenyt egy felkészült zárjavítóval. Ezért, ha egy napon arra eszmélünk a főváros forgatagában, hogy nem tudjuk kinyitni az autónkat, akkor hívjuk a zárszervízt.

Mikor segít az autónyitás?

Például akkor, hogyha kapkodás közben becsapjuk az ajtót és a kulcs bent marad a kocsiban. A lemerült akkumulátorok szintén gátat állíthatnak az autó és tulajdonosa közé. Sok szülő, érthető módon, azonnal pánikba esik, hogyha véletlenül bezárja a gyermekét a kocsiba. Pánik helyett, inkább próbáljuk megnyugtatni a csemeténket és mielőbb hívjunk szakembert. A távirányító is megmakacsolhatja magát. Olykor segít egy elemcsere, de ha sérült elektronikával van dolgunk, akkor komolyabb beavatkozásra lesz szükség.

(Forrás: Rawpixel/Envato Elements)

Drága az autónyitás kulcs nélkül?

A pontos összeget kizárólag a körülmények teljes ismeretében lehet megállapítani. Viszont annyi biztos, hogy nem kell az utólagos, rejtett költségek miatt aggódni. Amint megállapításra kerül a probléma forrása, akkor már az árral kapcsolatban is egyértelműbb lesz a helyzet. A meghibásodás mértékéből adódóan a szakember még az autónyitás elkezdése előtt pontosan meg tudja mondani, hogy mennyibe fog kerülni a művelet.

Nem igazán lehet felkészülni az ilyen kellemetlen helyzetekre, az viszont nagyon hasznos, hogyha tudjuk, hogy ilyen esetben miként mászhatunk ki a legrövideb úton a slamasztikából.