Olyan rohamos mértékben bővül az európai szabadidő-autó piac, hogy a Mitsubishi szerint érdemes visszahozni az Unióba a Pajero Sport nevű típust, amely az elmúlt évtizedben a fejlődő országok piacain hódított. Nálunk azért mondtak le róla, mert helyette a sokkal személyautósabb Outlandert helyezték előtérbe, de most már akkora a piac, hogy megfér egymás mellett a két típus.

Árban nagyjából egy szinten lesz majd a Pajero Sport és az Outlander, utóbbi azonban alvázas felépítésű, az L200-as pickup alvázát és technikáját használja, ami a 2,4 literes, 180 lóerős dízelmotor mellett laprugós merev hátsó hidat is jelent. A vásárlók 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus közül választhatnak majd, az összkerékhajtást alapáron kapja majd a lendületes vonalvezetésű karosszériával megáldott nagy méretű terepjáró. Az év vége előtt várható a Mitsubishi Pajero Sport megjelenése a kereskedésekben.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!