Hirdetés – A Vredestein márka kedvelőinek igen jó hír, hogy az Auto Zeitung – Németország vezető autós magazinja – a Vredestein Quatrac abroncsot választotta meg a 2021-es év legjobb 4 évszakos abroncsának. A Vredesteinnek összesen 8 kihívója akadt ezen a teszten, de fölényesen nyert. A Vredestein abroncsát egy Volkswagen Golfra szerelték fel és ezzel végezték el a tesztelést. A teszt során a 4 évszakos gumikat kipróbálták különböző hőmérsékleten, száraz és nedves útszakaszokon és emellett még egyéb próbatételeknek is alávetették. Nézték a kényelmi szintet, az abroncsok által keltett zajt, a rezgéseket és a különféle menetjellemzőket is.

Az Auto Zeitung azokat az abroncsokat tesztelte, amelyek a középső szegmens részére készülnek. Nedves körülmények között a Quatrac a teszten külön kategóriát képviselt, hiszen nedves aszfalton, és széles hőmérséklettartományban is különleges teljesítményt nyújtott. A Quatrac abroncs biztonságosan használható a havas útfelületen és alacsony gördülési ellenállással rendelkezik. A Vredestein holland márka Apollo Tyres 4 évszakos gumija kiegyensúlyozott teljesítményt produkált. Tesztelték száraz, nedves, de még jeges felületen is. Magas kopásállóság, alacsony gördülési ellenállás jellemzi az abroncsot. Már 1990-ben gyártott 4 évszakos abroncsot a Vredestein, így hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. Az abroncsgyártók közül a Vredestein az, amely 13 és 22 hüvelyk között többféle 4 évszakos gumit is kínál az ügyfeleknek.

A Vredestein Quatrac tavaly az Auto Bild tesztjén az összes tesztkategóriában az élen végzett, vagy a második legmagasabb besorolást hozta el. 2020-ban már 32 db 4 évszakos abroncsot teszteltek, itt második helyen végzett és 2019-ben pedig „Az év négyévszakos gyártójának” nevezték a Vredestein abroncsát.  Jeges és havas felületen, száraz és nedves körülmények között is tökéletes teljesítményt nyújtott a 4 évszakos abroncs. A Quatrac Pro, a Quatrac 5 és a haszonjárművekre tervezett Contrac 2 All Season+ is tökéletesen megfelelő megoldást nyújt a gépjárműtulajdonosoknak, ha a Quatrac szériáról van szó.

A 4 évszakos abroncsra való átállást mindenkinek meg kell fontolnia, de leginkább azoknak ajánlják, akik nem tesznek meg az év során túl sok kilométert. A 4 évszakos gumik beszerzésével egy egész évben használható abroncsra tehetünk szert, így nem szükséges egy abroncsra sem tárolást fizetni, hiszen azok egész évben futnak az utakon. A téli és a nyári abroncsok fel és leszerelése további feladatokat róhat a tulajdonosokra, de így ez a probléma is elkerülhető. Nem kell azért sem idegeskedni, hogy vajon kapunk-e szabad időpontot a gumis műhelybe. A 4 évszakos abroncsokat azonban folyamatosan ellenőrizni kell és vásárláskor érdemes minőségi gumikat választani, hogy a gyors kopást is elkerüljük. Ha sikerül egy jó minőségű 4 évszakos gumit vásárolni, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy az év során akár többször is le kelljen cserélni a kopás miatt.

(Nyitókép: Pixabay)