Szeptemberig kell még türelemmel lenniük azoknak, akik az új Mercedes C-osztály kombira vágynak. Itt vannak az első képek és információk a modellről, de csak az ősszel indul majd a forgalmazás.

Egész jól álcázták, hogy itt most egy kifejezetten praktikus karosszériaváltozatról van szó, igaz a 96 mm-es hossz- és 40 mm-es szélességnövekedést lényegében elpazarolták. Az elődhöz képest mindössze 5 literrel, 490 literre nőtt a csomagtér, a 40:20:40 arányban osztott hátsó támla ledöntésével legfeljebb 1510 literes (+10 l) a raktér. Felár ellenében kérhető elektromos csomagtérfedél-mozgatás, illetve kéz nélküli nyitás lehetősége is.

Ha a csomagoknak nem is jut érdemben több tér, a hátul utazók váll-, csípő- és lábtere is nagyobb lett, amin mondjuk nem szabad csodálkozni azok után, hogy a tengelytávolság 8 centit növekedett.

A szabványos fogyasztást sikerült csökkenteni az elődhöz képest, a legnagyobb javulás 20 százalék – ebben a továbbfejlesztett motorok mellett a 65 kg-os tömegcsökkentésnek is szerepe van. Ugyanazokkal a hajtásokkal lesz választható a kombi, mint a limuzin, azaz dízel-elektromos hibridként is elérhető lesz majd a Mercedes C-osztályos kombi, amelynek alapmotorja 115 lóerős, 1,6-os dízel, a csúcs-erőforrás meg a 333 lóerős, 3,0 literes V6-os biturbó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!