Jövőre kezdődhet a leggyorsabb magyar Mercedes, a CLA 45 AMG Racing Series tanulmány által megelőlegezett versenyautó sorozatgyártása. Addig még van idő kitalálni, pontosan mire is lehet majd használni.

Első körben úgy tűnik, egyautós bajnokságot szerveznek majd az autóval, de arról is szó van, hogy azt könnyen különféle versenysorozatok szabályzataihoz lehet igazítani. Azért jelentős átépítésről lehet majd szó, hiszen a tanulmánynál megtartották az utcai, 7 fokozatú dupla kuplungos váltót, a 2,0 literes benzines turbómotort és az összkerékhajtást is; általában ezek közül egy-kettőről le kell mondani ahhoz, hogy megfeleljen az autó a szabályzatoknak és elég tartós legyen.

A karosszériát egyébként jelentősen kiszélesítették, és karbon légterelőket is kapott. Az utastérből minden felesleges dolgot kihagytak, a műszerfalat karbonból készített darabbal helyettesítették, van fedélzeti tűzoltórendszer, a Recaro kagylóülést HANS rendszer használatára is felkészítették. A Frankfurti Autószalonon minden bizonnyal többet megtudunk majd a Mercedes CLA 45 AMG Racing Series jövőbeli sorsával kapcsolatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!