Helyi idő szerint vasárnap reggel hat óráig, alvás nélkül dolgoztak a Honda szerelői, hogy a piros zászlóval idő előtt véget érő szombati nyitó futam balesete után megjavítsák a himesházi Michelisz Norbert és Esteban Guerrieri autóját. Erőfeszítéseiket siker koronázta. Mindketten fel tudtak állni a fő futam rajtrácsára az időmérőn kivívott második, illetve ötödik helyen – írja a vasárnapi versenyről szóló beszámolójában a magyar pilóta hivatalos honlapja, a michelisz.hu.

Eső köszöntötte a csapatokat Makaóban, ami egyben volt jó és rossz hír a világbajnoki címért harcoló magyar pilótának. Egyrészt a Honda korábban erős teljesítményre volt képes a szezonban vizes aszfalton, másrészt a normál körülmények között is balesetveszélyes makaói pályán a biztonsági autó mögül rajtolt el a mezőny, amivel elszállt Michelisz talán legjobb esélye a pole pozícióból induló Rob Huff megelőzésére a szűk utcai körön.

Két kört tett meg a mezőny a biztonsági autó mögött, majd a harmadik kör elején Michelisz rögtön megpróbálkozott Huff megelőzésével, de a makaói pályán nyolcszoros győztes brit tartotta magát. Közben Michelisz csapattársa, Guerrieri a Lisszabon-kanyarban megelőzte Thed Björköt a negyedik helyen, és ezzel nagy szívességet tett, hiszen fontos pontokat vett el a vb-éllovastól.

A hatodik körre Michelisz kicsit leszakadt Hufftól, 2.5 másodperc lett a hátránya, és hátrafelé kellett figyelnie a másik Citroënben ülő, a büntetősúlyok miatt 70 kilóval könnyebb autót vezető Tom Chiltonra. Három körrel később az angol megpróbálta megelőzni Micheliszt, de miközben a magyar versenyző kivédte a támadását, hátulról a másik Hondával Guerrieri Chilton elé került.

Az utolsó körben Chilton visszaelőzte az argentint, de ezután már nem változott az állás az elején, Michelisz Norbert megszerezte a második helyért járó 23 pontot, és egymás után a hatodik fő futamon végzett az első kettőben a szezonban (a kínait utólag elvették a Honda kizárása miatt).

A fő rivális, a vb-éllovas svéd Thed Björk az 5. helyen végzett, így összetettben 6.5 pontra csökkent az előnye Michelisszel szemben. A másik két magyar pilóta közül Szabó Zsolt a 10., Nagy Dániel a 11. helyen végzett. A WTCC 2017-es szezonzáró versenyeit december elsején rendezik Katarban, ott dől el a világbajnoki cím sorsa.

WTCC, A MAKAÓI FŐFUTAM VÉGEREDMÉNYE
1. Robert Huff (brit, Citroën)
2. Michelisz Norbert (Honda) 8.142 mp hátrány
3. Tom Chilton (brit, Citroën) 8.684

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!