Az AbschleppStopp nevű készülék ötlete pofonegyszerű, és rengeteg bosszúságtól no és büntetéstől képes megvédeni használóját. Persze ehhez az is kell, hogy olyan civilizált legyen a jogi környezet, mint Németországban, ne olyan, mint Magyarországon.

A német jogszabályok arra kötelezik a parkolási rend betartását felügyelő embereket, hogy a tulajdonos számára a lehető legkisebb költséget és bonyodalmat okozó módon szerezzen érvényt a törvénynek, azaz a jármű elszállítása előtt próbálja megtalálni a kocsit tilosban leállító sofőrt. Ezt könnyíti meg a szélvédőre tappancsok segítségével rögzíthető kis készülék, amelynek gombjának megnyomására az SMS-t küld a beállított telefonszámra, hogy tessék jönni az autóhoz, gond van. Ha netán nem azonnal, hanem mondjuk csak 3 perc múlva tud ott lenni a sofőr, akkor tud válasz SMS-t küldeni, amelyet a parkolóőr elolvashat.

Vannak azért gyenge pontjai az AbschleppStopp készüléknek, például használatával könnyedén tilosban hagyják autóikat a sofőrök, mivel úgyis kapnak figyelmeztetést az autójuk elszállítása előtt, illetve semmi nem garantálja, hogy csak a bírságolással megbízott hatósági ember nyomja meg az értesítőgombot. Bár annyit mindenképpen megérdemel az autóját szándékosan tilosban hagyó sofőr, hogy legyen néhány felesleges futása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!