A Confederate futurisztikus motorkerékpárok alkotója, JT Nesbitt most még vadabb járművet készített, a saját tulajdonában lévő Bienvielle Studios nevű műhelyben hozta össze az American Design and Master-Craft Initiative megrendelésére a Legacy elnevezésű gépet. Utóbbi egy nonprofit szervezet, amely a különleges dizájnok megvalósítását támogatja.

Az igazat megvallva az itt látható gép ötlete először tíz évvel ezelőtt merült fel, aztán úgy nyolc évnyi tervezés következett, végül nagyjából két évvel ezelőtt kezdődött el a megvalósítás folyamata. Nem volt egyszerű a munka, hiszen teljesen szabad kezet az építő, ennek megfelelően nem is kötött kompromisszumokat. A váz például króm-molibdén ötvözetből készül, és mindössze 10,4 kg-ot nyom a mérlegen.

Az erőforrás egy Motus MV4R blokk, amelyet szívó formában (185 LE) és kompresszorral (300 LE) is létezik, de igazán a felfüggesztés az igazán különleges – és szabadalommal is védett része – a Bienville Legacy-nak. A különleges első villát már ismerhetjük a Confederate gépekről, de a hátsó felfüggesztés párját ritkítja: egy hosszú, karbon laprugó tartja a hátsó kereket, az első és hátsó rugós elemeket rudazat köti össze, több állítási pont is van a rendszerben, így teljesen a használó ízléséhez lehet alakítani a gép viselkedését.

Mindössze három darab Bienville Legacy készül majd, mind egy kicsit eltérő teljesítménnyel. JT Nesbitt ugyanis a három géppel három kategóriában akar sebességi világrekordot felállítani a Bonneville Speed Week rendezvényen. Az egyes példányok vételára nem ismert, de biztos akad majd három olyan tehetős motorkerékpár-rajongó, aki bármennyit hajlandó lesz megadni érte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!