“Kicsit csalódott vagyok az időmérőn nyújtott teljesítményem miatt, mert Tiago megmutatta, hogy az autóval a pole is elérhető lett volna. Nem volt meg a kellő önbizalmam a Q3-ban, és ezért nem tudtam teljesen a határon menni” – értékelt Michelisz Norbert a szombati időmérőedzést követő sajtótájékoztatón, de azt is hozzátette, hogy a kvalifikáción elért harmadik helyének is van miért örülni, hiszen jó sok pontot gyűjthet vasárnap.

A fordított rajtrácsos Nyitó futamon a nyolcadik helyről indult. Jól sikerült a rajt, hiszen két pozíciót is nyert: a harmadik helyen Tom Chilton beragadt, őt a fél mezőny megelőzte, és Norbi a másik citroënest, Rob Huff-fot is lerajtolta. Így rögtön a hatodik helyre ugrott előre, majd több baleset miatt bejött a safety car. Mialatt a biztonsági autó mögött körözött a mezőny, Huff szervóprobléma miatt kiállt a versenyből.

Az ötödik körben hagyta el a pályát a safety car, és ezután ment a szűk utcai pályákon megszokott eseménytelen vonatozás. Egészen a 12. körig, amikor a harmadik kanyarban az éllovas Tom Coronel elfékezte magát, és az ívről lecsúszva a hetedik helyig csúszott vissza – a holland nem sokkal korábban rádióüzenetben panaszkodott a fékhatékonyságra. Mindenesetre Michelisz így már az ötödik helyen folytatta a versenyt – és ott is fejezte be azt.

Michelisz Norbert azzal a reménnyel vágott neki a vasárnapi két futamnak Marokkóban, hogy “jó sok pontot gyűjtsön” a szombati időmérőn megszerzett harmadik helye után. A Nyitó futamon a nyolcadik pozícióból rajtolva az ötödik helyre jött fel, tehát biztatóan indult a saját magával szemben támasztott elvárásainak teljesítése.

A lényeg persze az volt, hogy a Fő futamon a harmadik rajtpozícióját dobogóra tudja-e váltani. Megint jól sikerült rajt, hiszen Michelisz a belső ívre korán behúzva megelőzte a második helyen a volvós Nestor Girolamit, és ezután üldözte csapattársát, a pole pozíciója után az első helyét megtartó Tiago Monteirót. A harmadik körre kialakult egy négyes vonatozás az élmezőnyben Monteiro, Michelisz, Girolami és Bennani között. Ekkor emlékezhettünk Norbi korábbi nyilatkozatára, mely szerint a marokkói szűk utcai pályán akkor is nehéz előzni, ha egy körön akár három másodperces különbség van két autó között.

A nyolcadik körtől Aurélien Panis rossz helyen megálló kocsija miatt bejött a safety car, két kört töltött el a biztonsági autó mögött a mezőny. Ezután folytatódott a vonatozás, Norbi 5-8 tizedes lemaradásból követte Monteirót, az utolsó körben aztán próbált nyomást helyezni a portugálra, aki azonban nem hibázott. Kettős Honda-győzelem született Marokkóban. Michelisz Norbert az időmérőn három, a Nyitó futamon tíz, a Fő futamon 23 pontot szerzett, így összességében 36 pontot gyűjtött Marokkóban. Ezzel a WTCC idei első fordulója után a második helyen áll a 43 pontos Tiago Monteiro mögött.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!