Pazarul kezdte “gyári” pályafutását Michelisz Norbert a túraautó világbajnokság idei szezonnyitó futamán Franciaországban, kétszer is a dobogó harmadik fokára állhatott ugyanis fel.

A Paul Ricard-versenypályán rendezett verseny első futamán a magyar pilóta az ötödik helyről rajtolhatott el, de nagyon hamar megelőzte az előle startoló Fredrik Ekblomot, majd a 13. körben Hugo Valente sem tudott ellenállni a himesházi pilóta előzési kísérletének. Ezt követően Valentét Michelisz csapattársa, Thiago Monteiro is megelőzte, de a magyar akkora előnyre tett közben szert, hogy harmadik helyét már semmi sem veszélyeztette. Első nekifutásra a Honda gyári csapaténak tagjaként egy bronz? Nem is rossz!

Főleg úgy, hogy az esti második versenyen jött a folytatás is. Itt a hatodik helyről rajtolt Michelisz, de csak hét kört kellett várni arra, hogy újra dobogós helyen álljon. A citroenes José María López állt az élen, Monteiro volt a második, és mögöttük haladt a magyar. Ez a sorrend a futam végéig pedig már nem is változott, így 2012-es amerikai nagydíj óta először fordult elő, hogy Michelisz Norbert egy versenyhétvégén kétszer is a dobogóra állhatott.

A Zengő Motorsport csapata kiutazott Franciaországba, de mivel túlságosan későn jelentették be indulásukat, pár motoralkatrész még nem készült el a versenyautók számára. A Honda gyári csapata a tartalék erőforrását Ficza Ferenc részére kölcsönadta, aki így részt tudott venni a két első szabadedzésen és az időmérőn is, de a versenyen már nem állhatott rajthoz. A Zengő Motorsport másik pilótája, Nagy Dániel csak ismerkedett a versenyhétvége hangulatával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WTCC, Francia Nagydíj, Le Castellet
1. futam:
1. Rob Huff (Honda)
2. Mehdi Bennani (Citroen)
3. Michelisz Norbert (Honda)
4. Thiago Monteiro (Honda)
5. Hugo Valente (Lada)
6. José María López (Citroen).

2. futam:
1. José María López
2. Thiago Monteiro
3. Michelisz Norbert
4. Yvan Muller (Citroen)
5. Nicky Catsburg (Lada)
6. Rob Huff

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!