Legjobb hondásként a hatodik helyet szerezte meg az időmérőn Michelisz Norbert, de nem volt teljesen elégedett az eredménnyel, mert arra számított, hogy legalább egy autóval be tudnak jutni a Q3-ba a japán márkára kiosztott maximális, 80 kilós büntetősúly ellenére is. Rá jellemző módon azonban a pozitív végét fogta meg az eredménynek, azaz hogy mindkét hazai futamon lehet esélye egy jó rajt után a dobogóra állni.

A fordított rajtrácsos nyitófutamon az ötödik rajtkocka volt az övé, és mivel a pole-ból induló John Filippi beragadt, Michelisz kapásból egy pozíciót feljebb lépve a negyedik helyen fordult el az első kanyarban. Ezután a volvós Thed Björkkel vívott kilincs a kilincsen csatát, az autóik kétszer is összeértek, és Norbinak sikerült még az első körben megelőznie a svédet, így máris a beígért dobogós helyen autózott. A Volvóval való kontakt azonban nem múlt el nyom nélkül, Michelisz bal első defektet szenvedett, így kénytelen volt kiállni a boxba. Björk sem járt jobban, az ő versenye is véget ért.

A gyors kerékcsere után Norbi az utolsó, 16. helyen tért vissza a pályára, azonban csak egy körre, hogy ellenőrizze az autót – innen már nem volt értelme a mezőny után rohanni. Később újra kijött, de már csak azzal a céllal, hogy az autót felkészítsék a második versenyre. A nyitófutamot a világbajnoki pontversenyt vezető, a második helyről rajtoló szintén hondás Tiago Monteiro nyerte meg.

A Fő futamnak hatodik helyről vágott neki a magyar pilóta. A rajt után nem volt hely az előrelépéshez, többen is zárták az ívet Michelisz előtt, aki a hatodik helyen fordult el az első kanyarban. Nem sokkal később két volvós összeért egy kanyarban, ami után Néstor Girolami kicsúszott és feladni kényszerült a versenyt. A Honda magyarja így fellépett az ötödik helyre, majd két kört a safety car mögött tett meg a mezőny.

Mivel Rob Huff lökte rá Catsburgot argentin csapattársára, a Citroënt vezető angol boxutcaáthajtásos büntetést kapott, amiért előidézte a két Volvo összeütközését. Huff az első helyről állt ki, Michelisz pedig fellépett a negyedik pozícióba. Miután a safety car elhagyta a pályát, a 20 kilóval könnyebb Citroënben ülő Tom Chilton fokozatosan ellépett a harmadik helyen Norbitól, a végére 3,7 másodpercre nőtt a különbség közöttük. Nem volt esély az előzésre, és így a dobogós helyezés megszerzésére.

Michelisz Norbert 16 pontot gyűjtött a főfutamon, összességében pedig a harmadik forduló után 62 ponttal a nyolcadik helyen áll a bajnokságban. Az állás: 1. Tiago Monteiro 123 pont, 2. Nicky Catsburg 85, 3. Tom Chilton 81, 4. Thed Björk 77, 5. Mehdi Bennani 73, 6. Rob Huff 65, 7. Esteban Guerrieri 62, 8. Michelisz Norbert 62.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!