A világ legnagyobb légi akrobata csapata az olasz légierőn belül működő Frecce Tricolori, amelyről a Pagani manufaktúra tíz évvel ezelőtt egyszer már megemlékezett a Zonda Tricolori-val. Most, hatvanadik születésnapra a Huayra Tricolori-t készítették, a három autót darabonként 5,5 millió euróért adják – természetesen adók nélkül.

A megjelenést a Frecce Tricolori által használt Aermacchi MB-339A P.A.N. repülőgépek inspirálták, és áttervezték az aerodinamikai csomagot is, a lehető legnagyobb leszorító-erőt garantáló első légterelőt és hátsó szárnyat alkalmaznak. Utóbbi oldalfalán jelenítik meg a sorozatszámot. Új levegőcsatornák javítják az elöl elhelyezett intercoolerek hatásfokát, a nagyobb oldalsó légbeömlők által jobban szellőzik a motortér.

Ebben a Mercedes-AMG-től származó V12-es biturbó található, amelynek csúcsteljesítménye 840 lóerő, maximális nyomatéka 1100 Nm, és mindez egy hétfokozatú, szekvenciális váltón keresztül jut el a hátsó kerekekre, a vezető dolgát elektronikusan vezérelt önzáró differenciálmű hivatott segíteni.

A limitált széria különlegességét a repülőgépeket használt Pitot-cső nevű nyomásérzékelő műszer jelenti, amelynek visszajelzője a műszeregység közepére kerül. Az olasz zászló színei az oldalfalon jelennek meg, a felnik formája turbinákat idéz, a világoskék karosszériadíszek anodizált alumíniumból készülnek, a fényszóróházakat például egy nagy alumíniumtömbből marják.