Sebastien Ogier idei második győzelmével az M-Sport Forddal tovább növelte előnyét az egyéni ponttábla élén. A francia pilótát a szerencse is segítette törekvésében. A második nap tudott ugyanis kiemelkedni a mezőnyből, mikor versenytársai szép sorban kihullottak előle hol vezetői, hol technikai hiba folytán. Ogier a távoli nyolcadik helyen autózott az első nap a söprögetés kellemetlen feladatát végezve. Kitartása azonban kifizetődő volt, hiszen a rali végére egyedül ő és Neuville maradt talpon hibázás és technikai problémák nélkül. Így várható volt, hogy kettejük közül kerül ki a végső győztes. Az utolsó napon Ogier viszont tartani tudta magát vetélytársa előtt és végül 15,6 másodperces előnnyel végzett az első helyen.

A Hyundai kettős dobogós helyezéssel vigasztalódhat, hiszen Dani Sordo a harmadik helyre kormányozta célba autóját. A spanyol ügyesen lavírozott a mögötte haladó Ott Tanak előtt, aki pedig még Ogier előtt is autózott a rali során. A fiatal észt pilóta autójának felfüggesztésével problémák akadtak, s emiatt esett vissza a mezőnyben és lett végül negyedik. A Power Stage győzelemért járó pontok varázsolhatnak mosolyt az arcára.

Craig Breen ismét jó formában volt a Citroennel. Bár tavaly Meeke győzelmet hozott a francia gyártónak Portugáliában, ezúttal nem volt oka az örömre. Breen ötödik helye volt a legjobb azután, hogy Mekke még pénteken távozni kényszerült az élről autójának felfüggesztés problémája miatt.

Elfyn Evansnak, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott Argentínában, most egy szerényebb helyezéssel, a hatodikkal, kellett beérnie. A walesi tehetséget Juho Hanninen követi a Toyotával, és Mads Östberg a privát Ford volánja mögött nyolcadikként. Jari-Matti Latvala kilencedik lett azután, hogy még pénteken az élen állva pördült le az útról. A finn pilóta továbbra sem a kiegyensúlyozottságáról híres. Őt fiatal csapattársa, Esapekka Lappi követi, aki WRC-s debütálásakor a tizedik helyet tudta behúzni.

A WRC2 kategória hozta ezúttal a nagy izgalmakat. Az idén gyári hely nélkül maradt Andreas Mikkelsen nem bírta a ránehezedő nyomást és az élről csúszott ki az utolsó gyorsasági szakaszon. A győzelmet így elvesztette, amelyet skodás csapattársa, Pontus Tidemand örökölt meg. A harmadik helyen Teemu Suninen érkezett a célba alig 11 másodperces lemaradással Tidemand mögött.

A következő világbajnoki ralira ismét hosszabban kell várnunk, hiszen három hét múlva, 2017. június 8-11. között kerül megrendezésre a Szardínia Rali. 2016-ban Thierry Neuville lett a váratlan győztese a Szardínia Ralinak. Látva a belga pilóta idei formáját, egyáltalán nem kizárt, hogy ezúttal sikerül megszereznie idei harmadik győzelmét. Legnagyobb ellenfele az az Ogier lehet (ezúttal is), aki már háromszor is elhozta Szardíniáról az első helyezettnek járó trófeát, s a mostani sikertől megtáltosodva ott is hozhatja győztes formáját.

2017-es Portugál Rali eredménye

1. Sebastien Ogier (FRA) Ford Fiesta WRC 3:42:55,7
2. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 3:43:11,3
3. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 3:43:57,4
4. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC 3:44:25,9
5. Craig Breen (IRL) Citroën C3 WRC 3:44:53,1
6. Elfyn Evans (GBR) Ford Fiesta WRC 3:46:06,3
7. Juho Hanninen (FIN) Toyota Yaris WRC 3:46:44,6
8. Mads Östberg (NOR) Ford Fiesta 3:48:25,4
9. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris WRC 3:48:39,3
10. Esapekka Lappi (FIN) Toyota Yaris WRC 3:51:09,0

A világbajnokság eredménye a Portugál Rali után:

1. Sebastien Ogier (FRA) M-Sport WRT 128 pont
2. Thierry Neuville (BEL) Hyundai Motorsport 106 pont
3. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Racing WRC 88 pont
4. Ott Tanak (EST) M-Sport WRT 83 pont
5. Dani Sordo (ESP) Hyundai Motorsport 66 pont
6. Elfyn Evans (GBR) M-Sport WRT 53 pont
7. Craig Breen (IRL) Citroen WRT 43 pont
8. Hayden Paddon (NZL) Hyundai Motorsport 33 pont
9. Kris Meeke (GBR) Citroen WRT 27 pont
10. Juho Hanninen (FIN) Toyota Racing WRC 21 pont

Gyártók

1. M-Sport WRT 199 pont
2. Hyundai Motorsport 173 pont
3. Toyota Racing WRC 113 pont
4. Citroen WRT 85 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!