Több mint harminc év után rendeznek idén újra autóversenyt Hong Kong utcáin, az október 8-9-i hétvégén megrendezésre kerülő Fia Formula E futam betétprogramja lesz az e-Touring Car Challenge bajnokság nyitófutama.

A Formula Racing Development nevű cég szervezésében VW e-Golfokból épített versenyautókkal küzdenek majd a pilóták. Minden bizonnyal azért választották a német elektromos autót kiindulási alapnak, mert ahhoz a TCR-versenyautó okán már elérhetőek a szükséges futómű- és biztonsági berendezések, épp csak be kell szerelni azokat; a fejlesztőmunka a finomhangolásra szorítkozik. Magán a tényen kívül, hogy elindul az e-TCC, más információkkal nem rendelkezünk, tehát nem tudjuk, megbolygatják-e a széria technikát. Most még ugye 115 LE/270 Nm teljesítményről és 24,4 kWh kapacitású akkumulátorról beszélünk, 2016 végétől 130 LE/290 Nm lesz a motorteljesítmény az utcai e-Golfokban és 35,8 kWh-s lesz az akkumulátor.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!