Nemrég ünnepelte 50 éves fennállását az Autodelta nevű tuningcég, amely az Alfa Romeo típusaira specializálta magát, de az immár legendás alkotások mellett egy korábban nem látott autó is debütált a rendezvényen.

Carlo Chiti fél évszázaddal ezelőtt döntött úgy, hogy Alfa Romeo típusok teljesítménynövelésével és versenyeztetésével keresi kenyerét. Ennek az olasz mérnöknek állít emléket a Montecarlo Automobile nevű cég legújabb egyedi alkotása, a Carlo Chiti MonzaCodaLunga GT névre hallgató versenyautó.

A cégalapító gyermekei, Olga és Arturo Chiti, illetve unokája, Carlo Junior is jelen voltak az autó leleplezésén, majd a versenypályán is láthatták körözni – mindegyikük tetszését megnyerte. A Montecarlo Automobile Carlo Chiti MonzaCodeLunga GT hajtásáról egy 300 lóerőre növelt teljesítmény, 3,0 literes Alfa Romeo V6-os gondoskodik, amely alapvetően metánnal való üzemelésre lett belőve, de szükség szerint versenybenzinnel is képes üzemelni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!