Hamarosan megkapja az életciklus-impulzusát a BMW aktuális 3-as sorozata, magyarul szólva felfrissítik az autó megjelenését és technikáját. A forma még titkos, ennek megfelelően az új kábeles hibrid változat gyári képein is még álcázott orral és hátsó résszel látható a BMW 3-as ActiveHybrid.

Nagy újdonság nincs a technikában, ugyanaz a nyolcfokozatú automatikus váltó és az abba épített villanymotor (95 LE) található a hajtásláncban, mint a nagyobb modellek esetén, itt azonban nem soros hathengeres, hanem egy négyhengeres turbómotor (180 LE)a belső égésű erőforrás. Még nem árulták el, melyik benzinmotort használja az új kábeles hibrid, a rendszerteljesítmény 245 lóerő/400 Nm. Mivel teljesen elektromos haladásra is képes az autó, a szabványos fogyasztási teszten nagyon alacsony, 2,1 l/100 km-es értékkel végez.

A csomagtér padlója alá épített 7,6 kWh kapacitású akkumulátor (később kombi vagy GT karosszériával is megvalósítható tehát a kábeles hibrid) legfeljebb 35 km megtételére elegendő energiát képes tárolni, villanymotorral egyébként 120 km/órás tempóig képes felgyorsulni. A kábeles hibrid hajtás 165 kg-mal növeli meg a saját tömeget. Várhatóan még az idén megismerhetjük majd a BMW 3-as minimálisan átalakított megjelenését, a kábeles hibrid modell leghamarabb az év végén kerül majd a kereskedésekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!