Schumi és Barrichello Ferrariját a Shell V-Power F1ULG58-assal tankolják ezentúl, amiről Mike Copson, a Shell főmérnöke a következőket mondta: – Az új benzinnek sokkal jobbak fogyasztást jelző paraméterei, és több energiát is ad le, mint az elődje.
A benzin hatékonyságának növekedésének maga Ross Brawn is igencsak örül, hiszen: – Ha bárhol is meg lehet spórolni néhány tizedmásodpercet, az jó. Egy-egy boxkiállásnál ez döntő lehet akár, hiszen a kerékcsere és üzemanyagtöltés az, amitől minden függ. Mind a kettőnek tökéletesen kell sikerülnie.
Mivel az idén alaposan megváltoztak a szabályok, a motorolaj szerepe is hatványozottan nő az igénybevételt tekintve.
Copson bízik a Shell Helix F1SL785 sikerében: – Az új olajat úgy fejlesztettük ki, hogy immár egy egész hévége során meg tudja óvni a motort. Abban a hitben készülünk az új évadra, hogy a motorolajon nem múlhat a bajnoki cím megvédése sem!
A váltóba kerülő Shell Spirax F1L5361-től szintén azt várják, hogy az eddiginél is jobb teljesítményre lesznek képesek a Ferrari-pilóták. – Az új összetétlű olajjal azt próbáltuk elérni, hogy minél kisebb legyen a viszkozitása, és így jobban óvja a váltóban örökké mozgó alkatrészeket. Mivel egy versenyző egy GrandPrix-hétvége során több ezerszer vált sebességet, e téren is hatalmas a felelősségünk – így Mike Copson.

Érdekességek

2003-ban a Shell a következőkkel látta el a Ferrari F1-et: – 250.000 liter benzin – 40.000 kilo olaj A Shell mérnökei az évad során 640 alkalommal vettek mintát a benzinből és az olajból, amit legtöbbször a pályán használatos TrackLab-ben analizáltak ki – 111 nagydíjat nyert együtt a Shell és a Ferrari – A Ferrari-győzelmek 64%-a Shell partnereként született – A Shell összes F1-es győzelmeinek 47%-át a Ferrarival érte el – A Shell és a Ferrari összesen 7 konstruktőri címet érte el együtt – A Ferrari F1-es csapat szolgálatában 40 Shell-mérnök és munkatárs dolgozik – A boxkiállás során 27 Ferrari-csapattag dolgozik a kerékcserén és a tankoláson – A tankolás során másodpercenként 12 liter Shell-üzemanyagot pumpálnak a Ferrariba

Az utcai autósok se panaszkodhatnak mindeközben, hiszen a Formula-1-es fejlesztések eredményeit maguk is megtapasztlahatják: a magyar Shell-kutaknál kapható Shell V-Power 99%-ban megegyezik azzal a benzinnel, amely Schumacheréket is repíti!