Kínában a Volkswagennek számos kompakt autója van egyszerre a piacon, a First Automobile Works-szel közös leányvállalata kínálja a Bora nevű típust, ami mostanáig csak lépcsős hátú karosszériával készült, de hamarosan jön a praktikusabb befejezésű kombi. Mivel az ilyen járműveknek túl sok babér nem terem a Távol-Keleten, a VW rögtön szabadidő-autós körítéssel, C-Trek néven dobja piacra az újdonságot.

Ennél mintegy 2 centivel megnövelik a hasmagasságot és a műfajban kötelező, fényezetlen fekete alsó védőszoknyát kapja a karosszéria. Műszakilag nincs változás, az alapmotor az 1,6 literes, 16 szelepes szívó négyhengeres 110 lóerővel, ami 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy 6 fokozatú automatikus váltóval kérhető, felár ellenében adják az 1,4 literes, 125 lóerős turbómotort, amihez 7 fokozatú dupla kuplungos váltót párosítanak. Kínában októberben kezdik meg a FAW-VW Bora C-Trak forgalmazását.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!