Besegített a Lola az új Caterham pályaautó elkészítéséhez. Tudást és alkatrészeket is adtak Besegített a Lola az új Caterham pályaautó elkészítéséhez. Tudást és alkatrészeket is adtak

Ezúttal semmi nem utal a Lotus Super 7 rokonságra, nem úgy, mint a Caterham 21 esetén. A fejlesztésben sokat segítő partner is ott szerepel az autó nevében, így a britek újdonsága Caterham-Lola SP/300.R.

A Birminghamben tartott Autosport International kiállításon bemutatott autó hajtásáról egy kétliteres, kompresszoros Ford motor gondoskodik. A csúcsteljesítmény 300 lóerő, de rövid ideig túltöltéssel 335 lóerőt is képes leadni a négyhengeres. A rend kedvéért az autó tömege mindössze 545 kg, így nem csoda, hogy a 96 km/h-s sebességet 2,8 másodperc alatt éri el a gép, végsebessége 290 km/h. Még egy fontos adat a versenypályán autózók számára: 250 km/h-s tempónál a Lola által kifejlesztett aerodinamika-csomag 450 kg leszorító-erőt termel.

Az autóhoz egyébként a Lola Formula-3-as versenyautójának több elemét – felnik, váltó – is felhasználták, az alumínium alváz azonban az autó sajátja. A legújabb divatnak megfelelően elöl-hátul LED-ek világítanak. Évente mindössze 25 darab SP/300.R-t gyártanak majd, amelyekkel a pályanapokon kívül egyautós márkakupában is lehet majd versenyezni Nagy-Britanniában.

Látványosak a LED-es lámpák Látványosak a LED-es lámpák