Oroszországban a teljes piaccal együtt csökkennek a Lada eladásai, és a rubel árfolyamváltozása miatt olcsóbb lett az export. Ezek a változások oda vezettek, hogy meglepően nagy árengedménnyel próbál megszabadulni a készleten lévő autóktól, és persze szívesen hoz még újakat, ha kellő megrendelés érkezik.

Idén ősztől kezdve már a piacon lévő autóknak is tudniuk kell majd az Euro 6-os kipufogógáz-tisztasági előírásokat, azonban az orosz gyár jelenleg legfeljebb csak Euro 5-ös autókat tud készíteni. A Kalina kombi típus vételárát 9450 euróról 6950 euróra (2,1 millió Ft) csökkentették, ezzel egy csapásra a Dacia Sandero/Logan árszintjére került az autó. Az ötajtós Kalina (1000 euróval olcsóbb a kombinál), a Granta és a 4×4 (Niva) típusok árának csökkenését még nem jelentették be, de azoknál is hasonló mértékű változásokra lehet számítani. Nagyon kell a valuta a Ladának, és azt remélik, hogy a forgalom felpörgetésével szeretné a márkát ismertebbé tenni addigra, mire elkészülnek az Euro 6-os autói.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!