Az együttműködést Paul Stoddart és a Wilux első embere, Ruud Wildschut úr írták alá. A Wilux 28 országban van jelen termékeivel és a sportszponzoráció nem áll távol a cégtől, mivel korábban a holland labdarúgó bajnokságban, és különböző holland motor, és autóversenyeken is megjelentek már szponzorként.

A Minardi a mai napon bemutatta tesztpilótáit is. A csapat a futamok előtti, pénteki tesztekre a 28 éves belga, Bas Leindrest szerződtette, aki korábban többek között az F-3000-ben és a Nissan szériában is versenyzett. Az egyéb hivatalos teszteken a 27 éves portugál Tiago Monteiro teszteli majd a Minardit.

Baumgartner Zsolt nyilatkozata: – Már nagyon vártam a mai hivatalos bemutatót, mivel az volt az utolsó nagy lépés a hétvégi nagydíj előtt. Mostantól már mindenki teljes intenzitással készülhet a szezon nyitányára. Az Albert Parkban sok újságíró és televíziós stáb tisztelte meg jelenlétével a Minardi által szervezett eseményt, melynek fő attrakciójaként Paullal és Gimmivel együtt lepleztük le az idei autókat.

Bemutatták a csapat új névadó szponzorát, így mostantól a Wilux Minardi versenyzője vagyok. Az új overállon is a cég emblémája van, és a holnap megérkező új sisakomon is látható lesz a márkajelük. Melbourne-be ma a két tesztpilótát is bemutatták a sajtónak. Mindketten rokonszenves, jó fej srácok, igaz néhány ével idősebbek nálam. Leindres feladata lesz, hogy péntekenként velünk együtt részt vegyen a délelőtti edzéseken, míg

Monteiro a versenyek közötti teszteken vezeti majd az autót. A mai napot egyébként ismét egy pályabejárással zártam, mivel a mérnökömmel kettesben végigsétáltunk a pályán, elemezve a különböző kanyarokat. Egy kicsit már kezdek türelmetlen lenni, mert nagyon szeretnék már autóba ülni, és élesben is kipróbálni az Albert Park aszfaltját.

Ralf Schumi ellen focizott Zsolt

Melbourne egyik legnagyobb parkjában ma sajátos labdarúgó mérkőzésre került sor, melyen pályára lépett Baumgartner Zsolt is, aki Felipe Massával és Gianmaria Brunival egy csapatban küzdött a Ralf Schumacher vezetésével felálló német együttes ellen.
– Brunival éppen a délelőtti futóedzésünk végére értünk a parkban, amikor összefutottunk Schumacherrel és Massával, akik a park közepén készülődtek egy kis focizáshoz. Gyorsan kiderült, hogy az egyik csapatban Schumi vezetésével csak németek játszanak, míg a másik oldalon egy nemzetközi együttes verbuválódott. Nálunk többnyire olaszok játszottak, de rajtam kívül még ausztrál csapattagunk is volt. Hét a hét ellen játszottunk és igazi örömfoci volt, amit díjaztak a parkban sétálok, és üldögélők is. A kapukat botokból és hátizsákokból alakítottuk ki. Majdnem egy órán át játszottunk, és jól esett ez a kis kikapcsolódás. Érdekes volt, hogy Ralf a sérülések elkerülése végett sípcsontvédőt használt, ezért cukkoltuk is, hogy őt ez megvédi, ránk viszont veszélyes, mivel ettől elég bátran játszik. Szerencsére mindenki megúszta sérülés nélkül a meccset, így egy kellemes délelőttöt tudhattunk magunk mögött.