A versenyzők boldogan teljesítették a héten 14. születésnapját ünneplő Kanalas Gyuri kívánságát, akinek régi álma vált azzal valóra, hogy beülhetett egy körre a Turán Motorsport Ford Fiesta S2000-ébe. A gyengén látó fiú rajong az autókért, legjobb szórakozása, ha édesapjával bütykölgethetik a család autóját. Ő ugyan soha nem szerezhet jogosítványt, de imádja a sebességet. Gyuri a Gyengén látók Általános Iskolájában jelenleg a fehér bottal közlekedés rejtelmeit sajátítja el, hogy ne kelljen mindenhová kísérővel járnia.

„Meghatott minket a kisfiú története, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy teljesítjük Gyuri kívánságát. Nekem két lányom van, Gabinak pedig egy kisfia, így nagyon jól tudjuk, hogy mennyire képesek örülni a gyerekek” – mondta Turán Frici.

„Nehezen hittem el, hogy tényleg valóra válhat egy olyan álmom, ami miatt valószínűleg nem csak a hozzám hasonlók, de az egészséges emberek közül is sokan irigyelnek most. A Nők Lapja Café felkereste az iskolánkat, és sokunktól megkérdezték, mi lenne a kívánságunk. Igazából volt már hasonló felmérés, de hogy ez valóban teljesült, ez egy igazi álom. Most már tényleg vigyáznom kell, mit is mesélek a vágyaimról, egyszer csak jön egy jó tündér és teljesíti. Lassan hiszek a csodákban.” – mosolygott kedvesen Gyuri.

Az egyik szemére teljesen vak, s a másik szemére is mindössze 15%-osan látó fiú tiszteletbeli csapattaggá vált, miután Turán Frici megmutatta neki, milyen is 160 km/h-val száguldani egy igazi, laza talajú, murvás rallypályán.  „Zsiros Gabi minden tudnivalót elmesélt, mielőtt egy rövid időre átvehettem a helyét a Fordban. Rám adta a bukósisakot, kaptam csapatpólót, elmondta milyen erők hatnak majd rám, s hogy a hatpontos biztonsági öv hogyan véd meg. A száguldás előtt kaptam egy nyakmerevítőt is, hogy teljes legyen a biztonság.” „Láttam Gyurin, hogy borzasztóan izgul. Amíg az autót felkészítették a körre, mindenkivel barátságosan csevegett, érdeklődött, mesélt a saját élményeiről” – folytatta az élménybeszámolót Turán Frici.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!