Az Alfa Romeo 4C-t már nagyon várják a rajongók az Egyesült Államokban, hiszen ezzel a sportkocsival tér vissza az olasz márka arra a piacra. Persze ez javarészt hurráoptimizmus lesz, hiszen az ottani autó közel se lesz olyan fürge és könnyen kezelhető, mint amit itt Európában lehet majd kapni.

A középmotoros kupénál különösen sokat dolgoztak azon a mérnökök, hogy az könnyű legyen, például az 1,75 literes négyhengeres motort is alu-blokkossá alakították, a kocsi gerincét alumínium-karbon térváz adja. Az eredmény 895 kg-os saját tömeg, amihez 240 LE tartozik – egy lóerő 3,73 kg-ot mozgat. Ahhoz, hogy az Egyesült Államok előírásainak megfeleljen az autó, komolyan módosítani kellett. Sokkal több alumínium van a struktúrában, teljesen új benzinellátó rendszert kellett készíteni és az energiaelnyelő elemeket is módosítani kellett, így nagyjából 100 kg-mal lesz nehezebb az ottani Alfa Romeo 4C. Ez pedig már jelentős eltérés, hiszen 1 lóerőnek már 4,1 kg-ot kell mozgatni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!