Egyelőre nagyon kevés ismert a Renault-nál történt ipari kémkedéssel kapcsolatban, mindössze annyi ismert, hogy két igazgatót és a 30 tagú igazgatótanács egy tagját felfüggesztették, de nem nevezték meg őket.

Egy belső vizsgálat szerint az érintettek bizalmas belső információkat mondtak el harmadik félnek. Augusztus végén kapta a fülest a nem etikus cselekedetről a cég, ekkor indult a vizsgálat. A francia törvények szerint a felfüggesztett munkavállaló nem kap fizetést, és igen jó eséllyel ki is fogják majd rúgni – mivel szerződésszegést követett el, jó eséllyel végkielégítés nélkül.

Magas rangú Renault vezetőket függesztettek fel, a vád ipari kémkedés Magas rangú Renault vezetőket függesztettek fel, a vád ipari kémkedés

Jól értesült források szerint az elektromos autókkal, illetve az azokhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos az ipari kémkedés. Mivel a Nissan már régóta foglalkozik a teljesen elektromos autók fejlesztésével, a Renault világszinten is vezetőnek számít ebben a technológiában.