Pontiac városában most nyílt meg a General Motors új Performance and Racing Center létesítménye, a megnyitón árulták el az illetékesek, hogy a 69 példányban készített 2016-os évjáratú Chevrolet Camaro COPO gyári építésű gyorsulási versenyautóra több mint 5500 jelentkező volt. Az NHRA Stock és Super Stock kategóriájának megfelelő kialakítással lehet kérni az autót, amelynek megerősítették a karosszériáját és merev hátsó tengelyt kap, a motorja 5,7, 6,2 vagy 7,0 literes V8-as lehet.

Azt nem akarta elárulni a GM, hogy anyagilag megéri-e a gyári építésű gyorsulási versenyautó, azt mondták, hogy több szempontból is érdemes foglalkozni az autóval. Nagyjából a vásárlók fele használja ténylegesen sport-célokra az autóját, a többiek gyűjtők, akik a nullkilométeres autójukat későbbi értékesítés céljából tartják a garázsukban. Az első 2016-os COPO Camaro-t 300 000 dollárért értékesítették a Barret-Jackson cég árverésén, a bevétel a United Way nevű jótékonysági szervezetnek lett átutalva. A GM azért a jövőben se tervezi, hogy évi 69-nél több Camaro COPO-t épít, mivel aki nagyon akar magának ilyen autót, az könnyedén építhet, hiszen minden alkatrész, beleértve a csupasz Camaro karosszériát is, külön-külön megvásárolható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!