Megmutattuk a gyári prezentációból származó képek segítségével, hogyan is fog kinézni a következő generációs Suzuki Swift és Suzuki Swift Sport, ráadásul a külső képek mellett a műszerfalat is láthattuk már – a hatalmas méretű érintőképernyős fejegységgel elképzelve.

Fotó: autoevolution Fotó: autoevolution

Most Németországban fényképeztek le egy teljesen álcázott autót, amelynek a műszerfalát is sikerült elcsípni, így láthatjuk azt is, hogyan fog kinézni az egyszerű rádiós középkonzol. Mivel a képen az SVHS lágy-hibrid változat belseje látható, a csőben elhelyezett műszerek között a színes kijelző van – az alapmodell nélkülözi majd ezt, de a Swiftből várhatóan nem lesz majd fordulatszámmérőt nélkülöző alap műszeregység. Nem látni a képen, hogy a bal oldali A oszlop tövében lévő utólagos navigáció egyszerűen a szélvédőre van-e cuppantva, vagy netán egy gyári kiegészítő tartja.

Fontos változás lesz, hogy a Párizsi Autószalonon szeptember 29-én bemutatkozó új generáció már nem Esztergomban készül, akkora az igény az ott gyártott szabadidő-autókra, hogy alig győzi kielégíteni az igényeket a gyár. Inkább ezekre a nagyobb hasznot hozó típusokra koncentrálnak Európában, így búcsúzik tőlünk az 1992 óta gyártott típus. Még nem tudni, Indiából vagy Thaiföldről importáljuk majd a csak ötajtós karosszériával készülő Swiftet. Méretben a Baleno alatt marad, felszereltsége várhatóan gazdagabb lesz, így közel egy áron kínálják majd őket. Amíg a Balenonál a 110 lóerős S a csúcs, a Swiftből a 140 lóerős Sport lesz a legforróbb változat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!