Bár a Volkswagen autói nyitották meg a murvás ralit, a hátrányok ellenére mégis sikerült kettős győzelmet hoznia a német csapatnak. Ogier az egyéni ponttáblán elfoglalt helyének megfelelően a második helyről vágott neki a ralinak. Az első napon az El Chocolate gyorsasági szakaszon másodjára végigmenve sikerült az élre törnie, amikor délutánra az utak már sokkal tisztábbak lettek. Mads Östberg nagy ellenfele volt, de mikor a norvég pilóta kiesett törött bal hátsó felfüggesztése miatt, Ogier nagy előnnyel az élre került. Ráadásul a Power Stage-et is megnyerte, így az azért járó három bónuszpont is a címvédő világbajnok pontjait gyarapította. Át is vette a vezetést az egyéni világbajnokságban, pontosan három ponttal megelőzve finn csapattársát.

„Tökéletes hétvége volt, győzelem a ralin és a Power Stage-en is. Nagyon mérgesen jöttem ide azután, hogy milyen kis hibát vétettem Svédországban. Ez a legjobb módja annak, hogy ismét a győztes útra lépjek a világbajnokságban. Most már ennek a folytatása a célunk.” – szögezte le Ogier.

Pénteken elsőként indulva nem sok esélye volt Latvalának a győzelemre. Nagyon odafigyelt a finn, így az időveszteségét minimalizálva végül a harmadik helyről felugrott a másodikra Östberg autójának meghibásodása után. Ami pedig a bronzérmes Neuville-t illeti, bizonyította, hogy személye nem volt rossz választás a Hyundai részéről, hiszen az I20-as első murvás versenyén hibátlan vezetéssel ért fel a dobogóra. Elfyn Evans is figyelemreméltó teljesítményt tett le az asztalra első mexikói ralija során. Negyedik helye pályafutása eddigi legjobb eredménye, amelyet persze tökéletes versenyzésének és versenytársai technikai problémáinak köszönhetett. Az ötödik helyezés a cseh Martin Prokopé lett, akit a helyi hős Benito Guerra követ a nagyszerű hatodik helyen.

Chris Atkinson hétvégi bemutatkozása a Hyundai-jal nem volt problémamentes, így végül a hetedik helyet csípte meg az ausztrál versenyző. Mikko Hirvonen és Mads Östberg is kiesett autójuk technikai meghibásodása miatt, de a Rally 2 szabály értelmében újra visszatértek a versenybe és végül a nyolcadik és kilencedik helyen értek célba. Az első tizet a WRC2 kategória győztese, az ukrán Jurij Protasov zárja. Robert Kubicának ez a rali sem igazán jött össze. Ismét esett-kelt a pilóta, látványos fejreállásokat produkálva. A lengyel pilóta nem igazán rutinos ralis, s ez sajnos meg is látszik eddigi teljesítményén.

2014-es Mexikó Rali eredménye

1. Sebastien Ogier (FRA) Volkswagen Polo 4:27:41,8 2. Jari-Matti Latvala (FIN) Volkswagen Polo 4:28:54,4 3. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 4:33:10,4 4. Elfyn Evans (GBR) Ford Fiesta RS 4:34:31,1 5. Martin Prokop (CZE) Ford Fiesta RS 4:37:36,2 6. Benito Guerra (MEX) Ford Fiesta RS 4:40:39,4 7. Chris Atkinson (AUS) Hyundai I20 4:42:57,2 8. Mikko Hirvonen (FIN) Ford Fiesta RS 4:44:48,6 9. Mads Östberg (NOR) Citroën DS3 4:53:23,4 10. Jurij Protasov (UKR) Ford Fiesta RS (WRC2) 4:56:00,0

A következő világbajnoki ralira ismét négy hetet kell várnunk, hiszen 2013. április 3-6. között kerül megrendezésre a Portugál Rali. Bár ez az egyik legnehezebb európai rali, mégis a nézők számára az egyik legkedveltebb is egyben. Nagyon érdekes verseny elé nézünk, amelynek kiszámíthatatlan a végkimenetele. 2013-ban Sebastien Ogier ezt a ralit is behúzta, s mostani formáját látva a tendencia folytatódhat a tavaszi portugál utakon.

A világbajnokság eredménye a Mexikó Rali után:

Pilóták 1. Sebastien Ogier (FRA) Volkswagen Motorsport 63 pont 2. Jari-Matti Latvala (FIN) Volkswagen Motorsport 60 pont 3. Mads Östberg (NOR) Citroën WRT 32 pont 4. Andreas Mikkelsen (NOR) Volkswagen Motorsport 2 24 pont 5. Elfyn Evans (GBR) M-Sport WRT 20 pont 6. Bryan Bouffier (FRA) M-Sport WRT 18 pont 7. Mikko Hirvonen (FIN) M-Sport WRT 18 pont 8. Kris Meeke (GBR) Citroën WRT 17 pont 9. Thierry Neuville (BEL) Hyundai WRT 15 pont 10. Ott Tanak (EST) M-Sport WRT 10 pont 11. Martin Prokop (CZE) Jipocar Czech National Team 10 pont Gyártók 1. Volkswagen Motorsport 115 pont 2. Citroën WRT 60 pont 3. M-Sport WRT 40 pont 4. Hyundai WRT 31 pont 5. Volkswagen Motorsport 2 28 pont 6. Jipocar Czech National Team 10 pont 7. RK M-Sport WRT 4 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!