Ifjabb Tóth János és Tagai Róbert szerint ennyire egyszerű az esélylatolgatás a hét végén tartandó Arad-rali előtt, ami az országos bajnokság ötödik futama, s egyben az egyetlen külföldi verseny az idén.

„Izgalmassá, érdekessé, különlegessé teszi a futamot, hogy a pályák mindannyiunk számára újak, ismeretlenek lesznek – mondta a Peugeot 207 S2000-essel száguldó ifjabb Tóth. – Nem sok információnk van róluk: csupán belsőkamerás felvételeket láttunk, de ezek alapján nem fogunk unatkozni. Technikás, helyenként pedig nagyon gyors pályák várnak ránk, amelyek valahol a szombathelyi és a veszprémi gyorsaságik között helyezkednek el a stílusukat illetően. Más kérdés: nálunk nemigen van példa arra, hogy egy szakaszon belül keresztülmegyünk egy hegyen, ez új kihívást, felüdülést jelent majd a jól ismert hazai versenyek után.”

A Peugeot-Total Hungária Rallye Team párosának némi előnyt jelenthet, hogy az utóbbi években sokat versenyeztek külföldön, vagyis jó néhány tapasztalatot szereztek az ismeretlen pályák gyors megismerése terén. „A raliban éppen az a jó, hogy mindig érik az embert váratlan meglepetések, de ez mindenkinek egyformán nehéz lesz. A pályák jellegéből arra lehet következtetni, hogy szoros csatát vívunk majd, s hogy az elmúlt futamokhoz hasonlóan most is a végsőkig kiélezett lesz a küzdelem. Az pedig nekem különösen tetszik, hogy tulajdonképpen egy nap alatt dől el minden – az idén volt már erre példa és nagyon élveztük” – mondta a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János. Az Arad-ralin pénteken este egy 2 kilométeres szuperspeciálist tartanak, az igazi csata azonban szombaton várható, amikor 10 gyorsasági szakasz (123.2 mért kilométer) vár a mezőnyre.