Az 1895-ben alapított cseh autógyártó már számos generációt kiszolgált: az 1959-ben megalkotott díjnyertes Octavia kiváló felszereltségével szorongatta meg a korabeli konkurenciákat, az 1999-ben piacra dobott Fabia pedig családbarát kialakításával és meggyőző megjelenésével hódított már a kezdetektől fogva. Öt szerencsés nagypapa az utóbbi modell legújabb generációjának alapjaira épülő versenyautóba, egy ŠKODA FABIA R5-be ülhetett be a ŠKODA négyszeres magyar rally bajnoka, Herczig Norbert mellé. A szerencsés nagyszülőket maga Herczig Norbi választotta ki a jelentkezők közül, a tesztkörökről pedig egy látványos kisfilm is készült, melyben azt is láthatjuk, hogy a nyerteseket egy hamisítatlan ŠKODA oldtimer vitte a helyszínre – már ezért is érdemes megtekinteni az elkészült filmet:

“Nagy meglepetés és egyben fantasztikus érzés volt, hogy a nyertesek között egykori raliversenyzőkre is bukkantunk” – emlékezett vissza Herczig Norbert. “Volt olyan ralis nagypapa, aki éppen aznap ünnepelte a születésnapját, a felesége pedig titokban nevezte a játékra. Egy másik nyertes 30 évvel ezelőtt pont egy Škodával versenyzett a Veszprém Rallye-n, így számára valóban feledhetetlen élmény volt visszaülni a jól ismert járgányba. Igazán megható volt látni a 30 éve készült fotókat” – tette hozzá a többszörös bajnok.

A ŠKODA lépést tart a friss trendekkel, így újabb modelljei tervezésekor is figyelembe veszi a generációs igényeket: a vállalat 2009-ben lépett be az SUV-k piacára Yeti nevű modelljével, melyet 2017 végén az akár 7 üléssel is rendelhető, kategóriájának legnagyobb csomagterével ellátott KODIAQ, 2018-ban pedig annak kistestvére, a KAROQ követett. A modellek a cseh kristályművesség ihlette vonalvezetéssel, valamint számos okos megoldással és kényelmi funkcióval minden igényt kielégítenek: a vezeték nélküli mobiltöltés mellett fáradtságérzékelő, virtuális pedál, sávtartó asszisztens, illetve a ŠKODA Connect rendszer teszik kiemelkedővé a márka újdonságait. A vállalat nemrég bejelentette az első e-autójának bevezetését is, amelyet a tervek szerint 2021-ben dobnak piacra.