A svédek szerint pár éven belül már piacon lehet az önmagát leparkolni képes autó, hiszen lényegében már ma is benne van az összes szükséges érzékelő az autókban, épp csak össze kell hangolni azok működését illetve néhány extra érzékelőt kell beépíteni.

A Volvo ugyanis nagyon figyel arra, hogy az önmagától haladó, és esetenként tolató autó soha nem ütközzön gyalogossal, ezért kap hátrafelé néző gyalogosfelismerő kamerát. A sofőr kiszáll, elküldi autóját parkolni, majd ha újra autóba ülne, az okostelefonján futó alkalmazással hívja kocsiját. Arra egyelőre nem terjed ki a tájékoztatás, hogyan fizet parkolási díjat a vezető nélküli autó, vagy hogyan ismeri fel például a mozgáskorlátozott helyen esetenként megkopott felfestést, illetve hogy kezeli az esetleges parkolóhely-lopási helyzetet, amikor egy gyorsabb emberi sofőr a számítógép által kinézett helyre áll meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!