Hasonlít a P4/5-re a Competizione, pedig teljesen más autó Hasonlít a P4/5-re a Competizione, pedig teljesen más autó

Már mozog James Glickenhau amerikai milliárdos második, egyedi Ferrarija. Az első közúti használatra készült, és a Ferrari Enzo Ferrari alapjára épült, a második az F430 Scuderia alapját hasznosítja, és pályaversenyzésre készítik fel.

Igyekeztek a P4/5-re emlékeztető karbon karosszériát sütni az autónak, igaz a formát jelen esetben nem a szépség, hanem a kellően nagy leszorító-erő határozta meg. Az autót már ki is próbálták egy torinói pályán, ami azonban inkább gokart- és motorkerékpár-versenyzésre alkalmas, a megrendelő mégis boldog volt, hiszen „Nagyon könnyű vezetni az autót, minden kezelőszerv nagyon könnyen működik és közvetlen. A Pálya nagyon rövid volt, de egészen harmadikig fel tudtam kapcsolni.”

Egy F430 Scuderia rejtőzik az egyedi karbon-karosszéria alatt Egy F430 Scuderia rejtőzik az egyedi karbon-karosszéria alatt

Ezt követően egyébként még bőven lesz mit kipróbálni az autón, hiszen azzal nem egyszerű versenyeken, hanem 24 órás tartóssági futamokon fognak indulni az idén. A sort a 24 órás Nürburgringi megmérettetés nyitja, de a hírek szerint Le Mans-ban is ott lesz a rajtvonalon az autó.