A Hankook Ventus versenygumiknak a Superstars és GT Sprint International Series versenysorozatok eddigi legforróbb versenyén kellett bizonyítaniuk: a pálya hőmérséklete elérte az 59 Celsius fokot, amely mind a gumik, mind a sofőrök számára rendkívüli erőpróbát jelentett. A rendkívüli meleg mellett a pálya felszínén felhalmozódó por kombinációja bizonyult a legnagyobb kihívásnak.

A korábban Forma 1-ben versenyző, Vitantonio Liuzzi, aki rajt-cél győzelmet aratott az első Superstars futamon a Hungaroringen, így jellemezte, milyen érzés volt a perzselő napon versenyezni: – Nagyon nehéz verseny volt. Különösen ilyen rendkívül forró körülmények között igazi kihívás volt a hátsó gumik állapotának megőrzése, és az egész verseny alatt nagyon nehéz volt a tökéletes kontroll fenntartása. A gumik nagyon jó teljesítményt nyújtottak és kiválóan alkalmazkodtak a körülményekhez.

A hétvégére vendégmeghívást kapott az egyre nagyobb nemzetközi elismerésnek örvendő, a WTCC-ben jeleskedő Mihelisz Norbert is, aki végül a Superstars sorozatban versenyző Giudici csapat BMW M3-as autójával állt rajthoz. Noha Michelisz a második versenyfutamon a túlmelegedő motor miatt feladta a versenyt, az első futam után felállhatott a dobogó harmadik fokára, a versenyre kilátogató megannyi magyar szurkoló örömére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!