Amíg az első generációs Hyundai Santa Fe csak egy karosszériával volt elérhető, a most bemutatkozott második generáció már két hosszban és ennek megfelelően némiképp eltérő megjelenéssel lesz választható.

A rövidebb lendületesebb orrot, oldalfalat kap, a tengelytávolság 2,7 méter, a hossz 4,69 méter. A hosszú tengelytávolságú modellnél 2,8 méter a tengelytávolság, a karosszéria pedig 4,9 méteres, és egy kicsit konzervatívabb a megjelenés. Az autók egyébként két, teljesen eltérő vásárlórétegnek készülnek, ami a motorválasztékon is tetten érhető.

Az elsősorban fiataloknak szánt rövid modell alapmotorja 2,4 literes, közvetlen befecskendezéses benzines 190 lóerővel, ezen kívül egy 264 lóerős, 2,0 literes turbómotor kérhető. A családoknak, netán egyterűre vágyó vásárlóknak készített nyújtott változat egyedüli erőforrása a 3,3 literes, 290 lóerős közvetlen benzinbefecskendezéses V6-os.

Belül egyébként egyforma a két Santa Fe műszerfala, de hátrébb már komoly eltérések vannak. A rövid csak két üléssorral, öt üléssel rendelkezik, addig a nyújtott modell három üléssorral, 5+2 üléssel jön. Európában eleinte csak a rövidebb karosszériát kapjuk majd meg, mifelénk a 2,2 literes, legalább 200 lóerős turbódízel is ott lesz a választható motorok között.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!