Csak az autó orrán elhelyezett vesék sérthetetlenek a BMW formatervezői számára, hiszen itt vannak az első képek a Pekingi Autószalonon debütáló, nyújtott tengelytávolságú 3-as sorozatról, amelyről hiányzik a márka másik „szent tehene”, a hokiütő.

A C oszlop jellegzetes íve ugyan megvan, de a króm díszítés hátrafelé megnyújtásával elvették annak jellegzetes formáját. Hát kérem, a pénzes kínai vásárlókért mindent megtesznek az autógyárak. A 3-as sorozatba ezen kívül még 11 centit betoldanak a B oszlop mögött, a 2,92 méteres tengelytávolság miatt az autó teljes hossza 4734 mm.

Háromféle benzinmotorral gyártják majd az új típust Shenyang-ban, a BMW kínai üzemében. A 320Li-ben 181, a 328Li-ben 245 lóerős a 2,0 literes, négyhengeres turbómotor, a 335Li 3,0 literes hathengerese 306 lóerős. Csak nyolcfokozatú, automatikus váltóval érhető el a nyújtott karosszériás 3-as.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!