Kifejezetten az észak-amerikai elvárásokhoz igazított versenyautót prezentál a McLaren a Pebble Beach-i rendezvényen, az MP4-12C Can-Am Edition egyelőre csak tanulmány, és igazából azt mutatja, hogy többféle amerikai versenysorozatban való indulásra is alkalmas az autó.

A már meglévő GT3-as versenyautón alapul a Can-Am, amely narancssárga külső színt és fényezetlen, fekete karbon aerodinamikai csomagot kapott – utóbbi az utcai autóhoz képest 30 százalékkal növeli a leszorító-erőt. Mivel a különféle versenysorozatok különféle módosításokat engedélyeznek a motor esetén, a McLaren mérnökei nem nagyon foglalkoztak ezzel a résszel, épp csak egy új motorvezérlő-programot írtak, és nagyobb teljesítményű hűtőrendszert készítettek. A teljesítmény 630 lóerő, azaz 5-tel magasabb, mint az utcai autóban.

Verseny-fékrendszer, Pirelli slick-abroncsok, kipakolt utastér, bukókeret, két darab kagylóülés, kivehető kormánykerék teszi teljessé a képet és az autót, amelynek a tömege mindössze 1,2 tonna. A McLaren MP4-12C Can-Am Edition-ben egyébként megtartották a  légkondicionálót, mert több amerikai sorozatban – tekintettel a sivatagi éghajlaton megrendezett futamokra – kötelező ez a felszerelés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!