Jelenleg a helyi fejlesztésű Uno a Fiat legolcsóbb modellje Brazíliában, ennek 37 ezer real az indulóára. Korábban a Mille nevű, egykor Európában Uno néven forgalmazott autó volt a legolcsóbb, de annak a gyártásával a szigorodó előírások (2 légzsák, ABS) miatt le kellett állniuk. Most készültek el az új belépőmodellel, amelyet Mobi néven dobnak piacra áprilisban, 30 ezer real, azaz 2,2 millió Ft alatti indulóárral.

Csak ötajtós karosszériával kínálják az újdonságot, de rögtön kezdettől fogva elérhető lesz a normál mellett a szabadidő-autós körítésű Way változat is. Részben új fejlesztésű a karosszéria, a lemezek alatt egészen a B oszlopig megegyezik a brazil Uno kisautóval a felépítmény, a szélvédő és a tetőlemez csereszabatosak, a tengelytávolságot rövidebbre vették. Egy erőforrást, 1,0 literes, hengerenként kétszelepes négyhengerest kínálnak, ennek teljesítménye benzinnel 75, alkohollal 80 lóerő, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású – később robotizált egység érkezése is várható.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!