Továbbra is igaz, hogy csak 2023 januárjában kerül sor az új Ford Mustang versenyautó első éles bevetésére, azonban először az ausztrál rajongók láthatták az új póniautó versenyváltozatát, hiszen a Bathurst 1000-es versenyre kilátogatóknak a háromszoros győztes Dick Johnson mutatta meg az autót, amikor pár tiszteletkört ment vele a Mount Panorama versenypályán.

Egy hónappal ezelőtt még csak számítógépes ábrán létezett az autó, amely a kifejezetten az ausztrál V8 Supercar bajnokság számára épített Mustang versenyautó 3. generációja, és majd a 2023-as szezonban méri össze a tudását a konkurenciával. A Ford szerint az eddigi versenyautók közül ez lesz a legközelebb az alapját képező utcai autóhoz, az 5,0 literes Coyote V8-as szívómotor teljesítményét 600 lóerő fölé növelik, és persze a szükséges biztonsági felszerelések is ott vannak a fedélzetén.

A Ford Mustang új generációjának közúti változata egyébként 2023 végén érkezik meg Ausztráliába, a gyár reményei szerint addigra már számos futamgyőzelemmel rendelkezik majd a most bemutatott versenyautó.