Amióta láthattuk az új Toyota Auris prospektusát, majd nemrég magát az autót mindenféle álca nélkül, azóta már képet alkothatunk a japánok új formavilágáról. Ebbe illeszkedik bele majd a következő generációs kompakt szabadidő-autó is.

Valamikor a jövő év elején várható az új RAV4-es, amelynek a formája az egyenes vonalaknak és éles töréseknek köszönhetően sokkal sportosabb lesz. Minderről a Szaúd-Arábiai Toyota klub fórumjára felkerült fényképek alapján tudunk nyilatkozni, ahol néhány külső részletet és a teljes műszerfalat megismerhetjük.

Méretben nem várható nagy változás, hiszen szűkösségre eddig se panaszkodtak az ügyfelek, és kezdetben a technika is a jól ismert erőforrásokra korlátozódik. Egy-másfél évvel a piaci bevezetést követően a BMW 2,0 literes dízele váltja a Toyota saját, 2,2 literes motorját, és újdonságként hibrid változat is várható az autóból. A Toyota 2020-ig minden modellsorozatában akar legalább egy hibridet, a RAV4-esnél a modellváltás lesz az alkalom ennek a bemutatására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!