Szombaton 14.05 perckor történt az első baleset a skóciai Jim Clark Rally-n, amikor egy versenyautó öt nézőt gázolt el. Közülük négyet a helyszínen láttak el a mentősök (ketten csonttöréseket szenvedtek), egyiküket kórházba kellett szállítani súlyos életveszélyes sérülésekkel. Az esetet követően a rali folytatódott.

Délután 4 óra körül következett be a második súlyos baleset, ekkor egy másik raliautó pilótája vesztette el az irányítását autója felett egy ugratót követően, és négy embert gázolt el. Utóbbiak közül hárman, egy nő és két férfi a helyszínen életét vesztette, a csoport negyedik tagját életveszélyes állapotban szállították kórházba. Ezt követően a Jim Clark Rally szervezői félbeszakították a versenyt, a két utolsó szakaszt törölték és a vasárnapi Reivers Rally-t se tartották meg. Egyik balesetben se sérültek meg a versenyzők. A rendőrség már elindította a vizsgálatát, amelyet követően az érintett autósport-szövetség is lefolytatja majd saját vizsgálatát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!