Németországban félbeszakították a VLN bajnokság harmadik futamát, miután az egyik versenyző, az 54 éves Wolf Silvester életét vesztette versenyautójában. Egészségügyi probléma vezetett a halálához.

A Nürburgringen tartott futamon Opel Astra OPC versenyautójával még megállt a 178-as és 179-es posztok között, de mire a pályabírók odaértek, már mozdulatlanul ült autójában a sofőr. Azonnal riadóztatták a mentőt, a kiérkező orvosok megkezdték az újjáélesztését, amelyet a pálya kórházába szállítás közben is folytattak, azonban nem sikerült újraéleszteni a versenyzőt. Wolf Silvester 2006-ban és 2010-ben is megnyerte a VLN bajnokságot.

Le Mans-ban versenybalesetben veszítette életét a 34 éves dán pilóta, Allan Simonsen, aki a negyedik körben veszítette el uralmát Aston Martin versenyautója felett és a korlátnak csapódott. Még élt, amikor az autóból kiszedték, de súlyos állapotban volt, mire a kórházba érkezett, meghalt. A versenyt az elhunyt pilóta családjának kifejezett kérésére nem szakították félbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!