Gordon Shedden és Matt Neal a Honda csapat pilótái a BTCC versenysorozatban, és mint ilyenek, Civic Tourerből épített versenyautóval küzdenek a futamokon. Most pedig egy kicsit civilben is, hiszen a nyári szünet alkalmából a Honda kifejezetten nekik készített egy rendhagyó szerelvényt, amivel egy kirándulást is tettek.

A Bailey Pursuit 550-4 lakókocsit a Honda Yuasa Racing istálló megjelenésével ruházták fel, és hogy az összkép is megfelelő legyen, a versenyautóra megszólalásig hasonló Civic kombit is készítettek vontatónak. A versenyzőknek annyiból volt szokatlan a helyzet, hogy ők lakóautót és nem lakókocsit használnak a versenyhétvégéken, de egyébként tetszett nekik a feltűnő dizájn.

A Snetterton versenypályán indult útjára a nyári szüntet követően a Brit Túraautó Bajnokság, és miután leintették a futamot – 3. és 7. helyezést gyűjtöttek be a Honda pilótái -, mentek egy kört a lakókocsival is. Ezt követően különböző rendezvényeken lehet majd találkozni a szerelvénnyel – és minden bizonnyal az autóversenyzőkkel is -, arról egyelőre nincs hír, hogy a Honda Civic Tourer és a versenyautó-karaván a kontinensen is tiszteletét tenné.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!