A Hungaroring környéki változások az elmúlt évek gyakorlatát követik. Az M3-as autópálya jobb oldalán a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között a leállósávon terelőelemekkel elválasztva a VIP-vendégek részére külön forgalmi sávot alakítanak ki. A versenypálya felé a Ring pihenőhelyen keresztül csak a VIP-vendégek hajthatnak ki. A többi néző a 19+150. kilométerszelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra. A versenypálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől szintén megközelíthető.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára. A verseny idején Budapest és Hatvan között fenntartási munkák miatt forgalomterelés nem lesz. Hatvan térségében hídfelújítás miatt kell csak korlátozásra számítani, de a tapasztalatok szerint a rendezvény generálta forgalom ebben a térségben időben már eloszlik.

Az M3-as autópálya kivezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt lehet számítani. A bevezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között növekedik meg jelentősen.