Az olajmilliárdokban dúskáló Egyesült Arab Emirátusok végre elkészíti saját autóját, igaz, de nem az ott dolgozó munkások, sokkal inkább az unatkozó sejkek kedvére való autó lesz a Zarooq Sand Racer.

Nemzetközi szakemberek és sportolók csapata a francia Bruno Lafitte irányításával alkotta meg a kifejezetten sivatagi körülmények közötti száguldásra tervezett autót, amelynek különlegessége, hogy rendszámos, azaz közúton is használható. Zárt és a homok ellen különösen jól szigetelt az utastér, a légkondicionáló is nagy teljesítményű, a 3,5 literes V6-os erőforrást az ülések mögé középmotorként építik be, így ugratás közben is egyensúlyban marad a Zarooq. A megfelelő szórakozásról 950 kg-os saját tömeg és alaphelyzetben 350 lóerős teljesítmény gondoskodik, felár ellenében biturbó feltöltés és 500 lóerő is választható lesz. Az autóhoz egyébként egy sivatagi versenypályát is építenek Dubai mellett, így a potenciális vásárlók rögtön éles bevetés közben is kipróbálhatják majd autójukat, amely felszereltségtől függően 22-44 millióba Ft-ba kerül majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!