A Silverstone-i versenyhétvége remekül indult a B3 Racing számára. A Seat Leon Eurocup pénteki első szabadedzésén Wéber Gábor, 2:14.876-os idejével egyedüliként tudott 2:15 alá menni. Bús Edina a csapat női versenyzője 2:18.690-el a tizenhatodik helyen végzett. A délután folyamán megrendezték a második szabadedzést melyen már a norvég Stian Paulsen is igényt tartott a 2:15 alatti időre és Gábor elé tudott férkőzni. Aki 2:14.730-al a másodikként végzett. Bús Edina javítva az idején 2:16.702-vel a tizenötödik helyen végzett.

A szombati nap délelöttjén az időmérő edzéssel folytatódott a hétvége. A híres angol időjárás azonban közbeszólt és a reggeli esőzést követően vizes pályán kellett a legjobb időkért harcolnia a pilótáknak. Wéber Gábor sokáig a negyedik legjobb idővel bírt, azonban több csapatnál felkerültek a vadonatúj esős szettek és Gábor a használt gumikon már nem tudta felvenni a versenyt és végül a nyolcadik helyen végzett 2:37.081-es idővel, miután a JSB Competition versenyzőjét Julien Briché-t pályalevágás miatt a mezőny végére sorolták. Gábor így a vasárnapi második versenyre a pole pozíciós helyet szerezte meg. Bús Edina 2:39.610-el a huszadik helyen végzett.

Helyi idő szerint szombaton 16:30-kor kezdődött a hétvége első versenye. Wéber Gábor számára azonban ez már 5 kanyar után véget ért, miután a svájci Comini eltalálva az autója jobb hátulját a kavicságyba forgatta őt és így Gábor feladni kényszerült. Edina négy helyet is javítva pozícióján, végül a tizenhatodik helyen ért célba.

A vasárnapi futamot 14:00-kor rendezték meg. Wéber Gábor az első pozícióból várta a rajtot. Bús Edina a 20. helyről vágott neki a második futamnak. A rajtot követően Wéber Gábor kissé kisodródott a pályáról és 4 pozíciót veszítve az ötödik helyre csúszott vissza ezt követően egy hatalmas baleset történt. A JSB Competition versenyzőjét Julien Brichét fejtetőre állították és eztuán safety car mögött kellett autóznia a mezőnynek! A biztonsági autó kijövetelét követően Gábor szorosan Giao mögött autózott, aki pár körrel később Martinezzel harcolt és ezt használta ki Gábor megelőzve mindkettejüket egyszerre, így a harmadik helyre jött fel és azt már nem adta át senkinek a futam végéig. Edina 3 helyet javítva a 17. helyen fejezte a silversone-i futamot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!