Március 18-án mutatkozott be a Donington Versenypályán megtartott BTCC médianapon a Rotek Racing nevű csapat által épített Audi S3 Sedan versenyautó, amellyel az Oakley Motorsport csapat fog indulni a bajnokságban, a pilóta Rob Holland lesz.

Alaposan átépítették a karosszériát, nem csak a külső lemezeket módosították annak megfelelően, hogy a szabályzatban megengedett legnagyobb kerekek elférjenek, de például a padlólemezt is kivágták a hátsó felfüggesztés bekötésénél, és az első nyúlványokat is alaposan módosították.

A grafikát úgy választották ki, hogy 12 művész tervezett egy-egy megjelenést, amelyek közül aztán a rajongók internetes szavazással választották ki a végleges, a képeken is látható dekorációt.

„A Rotek Racingnél dolgozó fiúk igen kemény munkát végeztek, még az is nehéz volt, hogy figyeltem, ahogy a bemutatkozás előtti hajnalig dolgoznak az autón” – mondta Rob Holland, aki szerint az idei szezon javarészt a tanulást szolgálja, hiszen csak most lett kész a teljesen új autó, és nem volt lehetőségük még tesztelni sem. Egyelőre nem tudjuk, hogy a versenyautók építésével foglalkozó Rotek Racinget megkeresték-e további Audi S3 Sedan versenyautó-építéssel, de a BTCC-autót alapul véve már csak egy kis lépés egy WTCC versenyautó összehozása…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!