A Lamborghinik tuningolása nem egyszerű feladat, ezért a legtöbb esetben méregdrága felnire és esetleg feltűnő fényezésre korlátozódik a dolog. Az amerikai Covert Tuning Dynamics ezzel szemben szinte alig nyúlt a megjelenéshez, cserébe alaposan felforgatta a műszaki tartalmat.

Kiindulási alapnak a nemrég búcsúzott Murciélago LP670-4 SV változatát vették, ami 100 kg-mal könnyebb és 30 lóerővel erősebb a normál autónál. A nagy munka több hónapig tartott, de nemrég bemutatkozott a végeredmény egy pittsburghi szuperautó-találkozón, a név pedig lamborghinis logika szerint LP2000-2 SVTT. Igen, 2000 (!) lóerő a motor teljesítménye, igen, csak hátsókerékhajtású az autó, és igen, két darab igen termetes turbófeltöltőnek köszönhető javarészt a változás. Beceneve a Top Gear autós műsorának megszelídített pilótája után The Stig.

Az elsőkerékhajtásról és minden más felesleges dologról való lemondás miatt további 250 kg-mal csökkent az autó tömege, mert úgy voltak vele, nem elég a motor teljesítményének növelése a dinamika javításához. Menetteljesítmények még nincsenek, épp csak elkészült az autó, amelynek finomhangolása-tesztelése még csak most következik majd.

Azt se részletezték egyelőre, mennyi pénzbe került a nagy műtét, és hogy kinek a megrendelésére készült az autó. Azt se tudjuk, milyen gyorsan lesz csere érett az utas alsónadrágja, ha padlógázon megkergetik a Lamborghini LP2000-2 SVTT-t.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!