A gyönyörű hölgyeket egy holland páros, Inez Van Lamsweerde és Vinoodh Matadin fényképezte Californiában.

A különleges 2007-es naptár egyfajta fordulópontot jelent; teljesen hiányzik belőle az a csillogás, ami a korábbi kiadványokat jellemezte. Megfigyelhető a visszatérés a filmes díszletek egyszerűségéhez, a korai hatvanas évek történeteihez, fotóinak hangulatához (Pier Paolo Pasolini és Michelangelo Antonioni filmjeinek nyomán) – a kép főszereplőjének személyisége élettel tölti meg az egyszerű, dísztelen környezetet.

Az egyszerű beállítású, spontán képeken öt nőt láthatunk, öt teljesen különböző történettel. Ezek a mélyről fakadó, titkos történetek felfedik a főszereplők legbensőségesebb és legrejtettebb énjét. A színésznők elszánt, büszke személyisége szinte túláradó módon tölti meg a lecsupaszított környezetet. Egy ágy, öt főszereplő és öt történet kapott helyet a naptárban, ami ezúttal is szakít a hagyományokkal és megmártózik a legbelsőbb nőiesség mélyében. A legújabb kiadványt intellektualitás, pszichológia és művésziesség jellemzi.

“A helyszín egy szoba, benne egy ágy és ágynemű. A lehető legbensőségesebbé és személyessé akartuk tenni az egészet – mintha csak a barátainkat fotóznánk” – meséli Inez. A színésznők fotózásának e teljesen új módja éles ellentétben áll a médiában sablonként használt képi világgal – a filmpremierek vörös szőnyegétől kezdve a divatmagazinok csillogó címlapfotóin keresztül egészen a paparazzik elkapott pillanatainak hangulatáig” – hangsúlyozták a készítők.

A 2007-es kiadvány a nőiesség titkát kereső, egyszerű, eklektikus képek erőteljes elegye. Inez, a kiváló portréfotós azonnal megtalálta a közös hangot a sztárokkal, így azok könnyen elengedhették magukat. Minden egyes nőben megpróbálta megfogni annak rejtett, de egyben legerőteljesebb énjét. Így lett Penelope “érzelemdús és nagyon érzékeny egyszerre”, Hilary “tiszta, sportos, természetes amerikai szépség”, Lou “elegáns és laza”, Naomi “karcsú és kifinomult Brit tökéletesség”, Sophia Loren pedig “szupersztár és egy csodálatos legenda”.

A végeredmény 26 hihetetlenül erőteljes, fekete-fehér fotográfia. Az egyszerű, őszinte felvételek megvilágítása, beállításai és atmoszférája magán hordozza Inez és Vinoodh, a két híres nemzetközi fotós művészi jellemzőit.