Rendben, ebben benne van az is, hogy ifjabb Tóth János három évet kihagyott, de akkor is…
Legutóbb 2011 augusztusában ünnepelt bajnoki futamgyőzelmet (Aradon), úgyhogy volt mit bepótolni vasárnap Székesfehérváron. Merthogy a hétszeres abszolút bajnok az első napon megszerzett 23 másodperces előnyét okosan beosztva megnyerte az országos bajnokság negyedik futamát!


 
Nagy hajrá volt, de sikerült.
 
S ha azt hiszik, hogy ezek után tombolva ünnepelt a célban, akkor nem ismerik „Janikát”. Már akkor és ott, a céldobogóra menet elkezdett elemezni, és gondolkodni, mit lehetett volna, mit lehetne jobban csinálni legközelebb. Az „Ugye azért örülsz?” kérdésre elmosolyodott, hogy hát persze, majd a navigátora, Szőke Tamás elárulta, azért mindketten kicsit elpityeredtek az utolsó gyorsasági szakasz után… Hiába no, magyar bajnoki futamot nyerni azért még mindig nagyon nagy dolog!

Jó, nagyon jó érzés újra nyerni, csak még fel kell dolgoznom, hogy megtörtént. Pokoli meleg napunk volt, ami nyilván nem könnyítette meg a helyzetet, főleg mert viszonylag sokat álltunk a rajtokban a tűző napon. Persze, aki akarta, végigbírta. Nem volt kibírhatatlan, csak egy kicsit nehéz. Összességében elégedett vagyok, a Peugeot 208-as hibátlanul működött egész hét végén, s bár akadtak kalandok, kisebb kicsúszások – még az utolsó szakaszon is lecsúsztunk az útról és az autó jobb oldala elkapott valamit –, de a lényeg, hogy tudtuk tartani magunkat a taktikánkhoz: jól beosztottuk az előnyt” – mondta ifjabb Tóth János, aki elmondta ezt a „beosztást” azért nem úgy kell elképzelni, hogy visszafogták magukat. Gyorsan kellett menni, pont úgy, mint a verseny elején, amikor előnyt akar az ember kiépíteni.

„Látni kell, ha nincs Herczig Norbiék tíz másodperces büntetése szombatról, akkor kikapunk, és még így is az utolsó pillanatig nyomni kellett a gázt – tette hozzá a Peugeot Total Hungária Rallye Team navigátora, Szőke Tamás. – Norbiék tökéletesen ismerik az autójukat, nagyon jól beállították,
nekünk még ezt is tanulni kell. Némi szerencse is kellett ehhez a győzelemhez, de az is a rali része, és most nagyon boldogok vagyunk. Nagy dolog ám ez!”

Bizony nagy! Például azért is, mert a győzelemnek köszönhetően az ifjabb Tóth, Szőke kettős felzárkózott a második helyre az összetett pontversenyben. Folytatás július 10-12-én Veszprémben.

SZÉKESFEHÉRVÁR-RALI, AZ OB 4. FUTAMA

Abszolút végeredmény: 1. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot Total Hungária Rallye Team, Peugeot 208 T16 R5) 1:19:42.9, 2. Herczig, Bacigal (Škoda Rallye Team Hungary, Škoda Fabia S2000) 4.3 másodperc hátrány, 3. Hadik, Kertész (Hadik Motorsport, Ford Fiesta R5) 1:45.4 p h.

Az ob állása 4 futam után (nem hivatalos): 1. Herczig Norbert, Igor Bacigal 100 pont, 2. ifj. Tóth, Szőke 67, 3. Kazár, Ferencz (Maximmun Racing, Mitsubishi Lancer Evo9) 62

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!