Rendőr helyszínel annak a balesetnek a helyszínén, amely a Miskolc Rally Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szakaszán történt Fotó: Vajda János / MTI

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 15-én 9 óra után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén megrendezett Miskolc Rally – Bánkút-Mályinka közötti – gyorsasági szakaszán az egyik versenyautó kisodródott, majd egy fának csapódott. A baleset során az autó navigátora olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A sokkos állapotban lévő sofőrt a mentőszolgálat munkatársai további ellátása céljából kórházba szállították. A halálos kimenetelű közlekedési baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A szombati Miskolc Rally második szakaszán (Bánkúti elágazás-Mályinka) a Rally1 kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth…

Közzétette: MNASZ – 2020. augusztus 15., szombat

Holczer Dániel navigátor a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy szörnyű tragédia történt, ami nagyon ritkán, de előfordul.
„A világ legbiztonságosabb autóival versenyzünk, azt kell, hogy mondjam, hogy méltó körülmények mellett, olyan biztonsági terv, betartott és betartatott biztonsági követelmények mellett, amelyek mellett százezerből egyszer, de sajnos előfordulhat (ilyen baleset). Nincs garancia. Zsolttal most olyan tragédia történt, ami, azt gondolom, hogy évtizedenként egy sajnos előfordul és megtörténik.”

Hangsúlyozta, hogy „nagyon komoly személyiséget, egy nagyon komoly egyéniséget, egy értékes sportembert veszítettünk el itt ma”, és hozzátette, a versenyzőtársaknak egyértelmű volt, hogy egy ilyen baleset után nem folytatódik a viadal.
„Számunkra ez teljesen evidencia. Azt gondolom, abban a pillanatban, ahogy híre ment, mi történt Zsoltival, mindenki levette a bukósisakot és lekapcsolta a motort. Egy ilyen helyzetben, egy ilyen szituációban, egy ilyen veszteség mellett, én azt gondolom, hogy nem lehet tovább versenyezni” – mondta.

Az MNASZ és a rendezők a Diósgyőri VTK stadionja mellett kialakított szervizparkban 13 órára megemlékezést szerveztek.

Nincsenek szavak… A Hell 26. Miskolc Rally résztvevői néma csendben emlékeztek meg a verseny második gyorsasági…

Közzétette: Kelet Autósport – 2020. augusztus 15., szombat